VUOKRAUSEHDOT

Pakettiauton vuokrausehdot

VUOKRAUSEHDOT

SOPIJAOSAPUOLET
Seuraavia ehtoja sovelletaan vuokraamon, Pakurentout Oy, Hitsaajankatu 14, 00810 Helsinki, Y-tunnus: 3301865-3 ja vuokraajan välillä.

YLEISET EHDOT
Vaatimuksena sopimuksen syntymiselle on Suomessa voimassa oleva ajokortti (B-kortti), sekä riittävä ajotaito. Vuokrasopimus tehdään varauksen yhteydessä. Kaikissa autoissamme on GPS-Paikannin.

VUOKRAN MAKSU
Vuokra maksetaan verkkomaksuna ennen auton luovutusta. Pidempiaikaisissa vuokrauksissa asia on sovittavissa tarpeen mukaan.

VUOKRA-AIKA
Ajoneuvon voi noutaa vuokrauspäivänä alkaen kello 8.00. Auto on palautettava viimeistä vuokrauspäivää seuraavana aamuna kello 7.00 mennessä.
Myöhästyneestä palautuksesta perimme 35€ jokaista alkavaa tuntia kohden.
Peruuttamattomasta varauksesta perimme sovitun vuokrahinnan.
Vuokra-ajan pidennys kesken vuokra-ajan edellyttää, että ajoneuvo on käytettävissä.
Varauksen pidennys veloitetaan hinnaston mukaan kuin se olisi erillinen uusi varaus.

POLTTOAINE JA TANKKAUS
Polttoaine ei sisälly vuokrauksen hintaan, vaan asiakas maksaa sen itse. Asiakkaan tulee aina tankata auto täyteen ennen varauksen päättymistä ja säilyttää kuitti vähintään 2 viikon ajan. Asiakkaan tulee ottaa kuvat autosta, polttoainemittarista ennen ja jälkeen ajon. Näillä vältämme riitatilanteet. Kuvat tulee lähettää vuokraamolle ennen kun lähtee autolla liikkeelle ja kun auto on palautettu. Jos asiakas ei onnistu toimittamaan kuvia ja polttoaineessa ilmenee vajetta vuokrauksen jälkeen on asiakas velvollinen korvaamaan sen kokonaisuudessaan ehtojen mukaisesti. Jos autoa ei palauteta tankattuna, tankkauksesta laskutetaan 4€/litra + laskutuslisä 20€.

AJONEUVON KÄYTTÖ
Auton jäädessä hetkeksikin pysäköidyksi, se on ehdottomasti lukittava.
Auto voidaan luovuttaa toisen henkilön kuljetettavaksi vain, mikäli kuljettajan tiedot on etukäteen ilmoitettu Vuokraamolle (ilmoita kuljettajan tiedot lisätiedot kohtaan varausta tehdessä). Vuokraaja on vastuussa autosta antaessaan sen toisen henkilön käyttöön.
Vuokraaja on velvollinen huolehtimaan ajoneuvosta yhtä hyvin kuin huolellinen henkilö omastaan sekä noudattamaan ajaessaan erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta. Asiakas sitoutuu käyttämään autoa vain sille tarkoitetulla tavalla. Mikäli autossa ilmenee vika, tulee siitä ilmoittaa viipymättä vuokraamoon. Toimitamme tarvittaessa toisen auton viallisen tilalle.
Lemmikkieläimien kuljettaminen ajoneuvoissa on mahdollista lisäkorvausta vastaan (30€). Autolla ei saa ajaa yli 250 km päähän. Tupakointi ajoneuvossa on ehdottomasti kielletty. Mikäli asiakas ei noudata tätä kieltoa, Vuokraamolla on oikeus periä sopimusrikosta 100€:n maksu. Ajoneuvoa ei saa viedä Suomen rajojen ulkopuolelle. Asiakkaan tulee autoa vastaanottaessaan tarkistaa sen ulkoinen kunto mahdollisten vaurioiden syntyajankohtaa koskevien kiistojen ehkäisemiseksi. Vuokraamo tarkistaa autot aina vuokrauksen päätteeksi.

VUOKRAAJAN KORVAUSVASTUU
Korvausvastuu vahinkotapauksissa on 1500€ vahinkoa kohden. Korvausvastuun enimmäismäärän alentaminen  250€:oon vahinkoa kohden on mahdollista lisämaksua vastaan (20€). Omavastuu on myös mahdollista nollata hinta 35€ korvausvastuu 0€. Huom! Vuokraaja on velvollinen korvaamaan vahingon kokonaisuudessaan, mikäli vahinko aiheutuu muulle kuin autolle (esim. rakennukset, parkkitalot, porttikongit ja henkilövahingot).
Vuokraaja on velvollinen korvaamaan auton epätavanomaisesta likaantumisesta johtuvat siivous- ja puhdistuskustannukset. Autosta tulee ottaa kuvat ennen ja jälkeen vuokrauksen, tällä vältämme riitatilanteet mahdollisten vahinkotapausten sattuessa. Vuokraaja on vastuussa aiheuttamistaan sakoista sekä pysäköintivirhemaksuista. Vuokraaja on myös vastuussa omasta huolimattomuudestaan aiheutuvista kustannuksista. Kuten esimerkiksi moottoriin, kytkimeen, vaihteistoon tai auton hinaus muissa, kuin autoon kohdistuvissa vahinkotapauksissa, näistä aiheutuneet kulut lisätään omavastuun päälle. Mikäli vuokraaja ei maksa sakkoa, yksityis- tai rikosoikeudellista maksua sen alkuperäisellä laskulla, Vuokraamolla on oikeus ilmoittaa Asiakkaan tiedot sakon, yksityis- tai rikosoikeudellisen maksun antajalle. Tällaisissa tapauksissa Vuokraamo perii veloitettavan summan lisäksi 50 €:n käsittelymaksun.
Mikäli vuokraaja ei palauta ajoneuvon mukana tulleita apuvälineitä (nokkakärryt, suojahuovat, sidontaliinat) on hän velvollinen korvaamaan kadonneet tavarat. Jos vuokrauksen jälkeen ilmenee ongelmia, esimerkiksi auton tankkaamatta jättäminen, on asiakas velvollinen korvaamaan aiheutuneet kustannukset. Lähetämme sähköpostitse mahdolliset kustannukset asiakkaalle.
Pakurentout pidättää oikeudet korjata pakettiauton vahingonkorvausrahoilla, jos se niin päättää.

VAHINKOTAPAUKSET
Vahinko- ja varkaustapauksissa vuokraajan on oltava välittömästi yhteydessä Vuokraamon henkilökuntaan.
Liikennevahingon sattuessa vuokraajan on aina otettava yhteyttä Vuokraamoon ja täytettävä vahinkoilmoitus. Jos syyllisyydestä on epäselvyyttä tai henkilövahingon sattuessa, vuokraajan on otettava välittömästi yhteys myös poliisiin.

LÖYTÖTAVARAT
Vuokraamo ei vastaa autoon jätetystä tavaroista. Löytötavaroita voi kuitenkin tiedustella puhelimitse.

LUOTTOTIEDOT
Varatessasi meiltä auton tarkastamme aina luottotietosi. Vaadimme vuokraajalta puhtaat luottotiedot. Mikäli teette varauksen siitä huolimatta että luottotietonne eivät ole kunnossa, palautamme teille varausmaksun josta vähennämme automaattisesti 20€ käsittelykulun.

VARAUKSEN PERUMINEN
Voit peruuttaa varauksen 5 päivää ennen varauksen alkamista, jos sinulla ei ole peruutusturva lisäpalvelua. Peruutusturva lisäpalvelulla voit peruuttaa varauksen 12 tuntia ennen sen alkamista.

ARVONLISÄVERO
Kaikki näissä vuokrausehdoissa, sekä hinnastossa ilmoitetut euromäärät sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron.